Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kicsi a bors, de vannak barátai!

2013.02.05. 11:05 nikicske

Mitől bors a Bors Gasztrobár?! A fiúk nem gondoltak nagy dolgokra, csak egyszerű közmondásokra, mint:
- Barátságban egy kis veszekedés olyan jó, mint étekben a bors.
- Kicsi a bors, de erős.
- Borsot tör az orra alá.
- Kicsi a bors, de vannak barátai! - és bejött, sok barátja van a Borsnak.

Bors.jpg

A nyitás óta terveztem őket meglátogatni, de őszintén megvallva sosem járok azon a környéken, csak most keveredtünk oda. Első alkalommal csak berohantunk és elvitelre kértünk pár finomságot, mivel mind a ketten betegek voltunk. Majd mikor itthon elfogyasztottuk a poharakból az ételeket, akkor jöttünk rá, hogy ide még visszatérünk! Azóta már többször is voltunk és mindig elégedetten és jóllakva távoztunk. Egy apró nüansznyi probléma van csak, kevesen férnek el bent és már sokan akarunk bent lenni! :)

fiuk.jpg

Térjünk ki egy kicsit az ételekre, ízekre, hangulatra;
Mikor pár ismerősnek mondtuk, hogy ez egy klassz hely, akkor kicsit megijedtek, hogy papírpohárból kell enniük a székelykáposztát, currys sárgaborsófőzeléket. Valahogy ezen én sosem agyaltam, hogy ez most milyen lehet, szerintem cool és a mai rohanó világban még praktikus is. Aki ezen parázna és csak ennyi tartja vissza, az menjen bátran, mert semmivel nem rosszabb az étel íze attól, hogy papír pohárban kell elfogyasztani. Sőt, ha helyben fogyasztjuk, akkor a hangulat feledteti is, hogy éppen egy papírpohárból kanalazunk! Szól a zene, a falakon olvasható a menü és a srácoktól kaphatunk segítséget, ha a bőség zavarában vacilálunk.
A menü igen változatos, van 5-6-7 féle leves, főzelékek, tészták, rengeteg bagettes szendvics, desszertek (legalább 5 féle) és házi szörpök.
Az ízekben is gazdag a választék, megtalálható a hagyományos íz, egy jó babgulyás vagy székelykáposzta, de vannak megbolondított ízek is, mint a currys sárgaborsó főzelék vagy a panjabi leves. De olyan különlegességeket is kifoghatunk, mint a hortobágyi palacsinta krémleves (sajna mi lemaradtunk róla)! Akarom akarom!! Ugye lesz srácok még? :)

DEsszert_sajttorta.jpg

Na és nem mehetek el szó nélkül a velős bagett felett. Eddig életem legjobb velős szendvicsét középiskolás koromban Balatonfüreden ettem, de most már nem kell 129 km-t kocsikáznom, elég ha elmegyek a Borsig! Itt ráadásul jalapeno paprikával van megbolondítva, amit imádok.


Bors GasztroBár
1075 Budapest,
Kazinczy u. 10.
hétfőtől - szombatig
11:30-21:00

2 komment · 1 trackback

Címkék: ajánló gasztro étterem gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr215063762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.07. 12:00:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olmen 2013.02.06. 21:25:11

Balatonfüredi Hatlépcsős velős pirítós!

pedróka 2013.02.07. 16:53:30

A papírpohár igénytelensége visszariaszt. Még a műanyag evőeszközök hiányoznak!:)

süti beállítások módosítása