Ebéd után mindig dédi receptesfüzetét digitalizálom, így akadt meg a szemem a narancstortán. Mivel maradt pár szem szicíliai narancs, nem volt akadály a sütés előtt.
100 g vaj
3 tojássárgája
140 g cukor
1 evőkanál vanília kivonat
30g reszelt narancshéj (3db narancs)
1 evőkanál kandírozott narancshéj
fél citrom héja
170 g liszt
3 tojás habja
A vajat a tojássárgájával és a cukorral habosra keverem, hozzáadom a narancs és a citrom héját, a lisztet beleszitálom. Három tojás habját hozzákeverem óvatosan, hogy ne törjön.
Kivajazott tepsibe teszem és félig megsütöm, előmelegített sütőben, 170 °C-on.
A félig sült tésztára helyezem a tölteléket és készre sütöm.
Töltelék:
100 g mandula apróra vágva
20 g narancshéj
100 g cukor
2 tojás habja
Az apróra vágott mandulát cukorral és a narancshéjával összekeverem és hozzáadom a tojás habját.