A tegnapi sütő-nap után ez a nap egy kicsit punnyadósabb, vasárnapibb. Megvolt a “paraszt reggelink”, a déli húsleves, de valami még kellett ami kicsit feldobja a napot. A csokoládés édességekkel sose lehet melléfogni.
Salzburgi diótortaként szerepel, de annyira kevés dió szerepel benne, hogy tőlem inkább a Salzburgi torta nevet kapja. Roland egyébként sem kedveli annyira a diós süteményeket.
30 g vaj
2 tojás
140 g cukor
30 g csokoládépasztilla
1 evőkanál kakaó
20 g darált dió vagy mogyoró
180 g liszt
125 ml fekete kávé
1 kávéskanál sütőpor
Összekeverem a hozzávalókat, hogy egy lágy tésztát kapjak.
170 °C előmelegített sütőbe teszem és készre sütöm kb 30 perc alatt.
Ha megsült, megvárom míg kihűl, majd kettévágom és megkenem a krém egy részével, a másik részét pedig a tetejére kenem.
Krém:
100 g vaj
80 g cukor
fél vanília kikapart belseje
1 db tojás
100 g puha csokoládé
1 db kezeletlen mandarin reszelt héja
A torta tetejét megszórhatjuk reszelt étcsokoládéval vagy forgácsokkal és élvezzük a vasárnapi punnyadást! :)