Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Luxus beigli

2012.12.19. 19:25 nikicske

Nem vagyunk nagy beigli fogyasztók, általában egy diós és egy mákost veszünk és azt majszolgatjuk el az ünnepek alatt. Ezeket persze mindig jól bevált helyen vásárolom meg, a Sarki fűszeresnél. Tavaly volt egy kísérleti beigli-sütésem, ami egész jól sikerült, így idén is próbálkozom még - gondoltam. A végső lökést Zsófi adta meg a gesztenyés beiglijével.
Íme az én beiglim, amire nem mondhatom, hogy hagyományos és azt sem, hogy olcsó lenne, viszont .. rettentő finom!

Étcsokoládés - pisztáciás beigli

Töltelék 1 rúdhoz:

150 gr 100% pisztácia paszta
100 ml tejszín
50 gr porcukor
80 gr étcsokoládé pasztilla
80 gr natúr pisztácia (tisztított)

A pisztácia pasztát kikeverem a tejszínnel és a porcukorral. A 100% pasztát helyettesíthetjük a boltokban kapható kikevert pisztácia krémmel (Sarki fűszeresnél kapható). A tésztán elkenem a kikevert pasztát, majd rádobálom a csokoládé pasztillákat és a pisztácia szemeket. Az oldalát felhajtom, egy kicsit jobban, mint a hagyományos beigliknél, mivel hajlamos a szivárgásra, majd felülről feltekerem és tepsire helyezem. 180C-on 45 percig sütöm.

fotó 1.JPG

fotó 3.JPG

Nos igen kérdezhetitek: na de hol a tészta recept? Nos, én Zsófi tésztáját próbáltam ki idén. Tészta recept itt. Az oldalról ajánlom még a gesztenyés beiglit. Én kipróbáltam igaz csokoládé nélkül és több tonkababbal -hiszen nagy rajongója vagyok a tonkababnak-  és meggy helyett vörösáfonyával.

fotó 4.JPG

6 komment · 1 trackback

Címkék: karácsony gasztronómia hellókarácsony beigli

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr354973657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.21. 15:27:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deportált 2012.12.19. 20:48:53

Én nutellás, meg kókuszos beiglit szoktam sütni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.12.19. 21:47:19

@deportált: kókuszosba simán beletehető a gyerek csokijából kimaradt összes normális mikulás.:)

Szpájk 2012.12.20. 10:25:03

A beigli finomnak tűnik, ugyanakkor a gramm rövidítése már hosszú évtizedek óta csak egy g.
Gr.-nek a grófot rövidítik, bár ez utóbbi receptekben aránylag ritka:).
Nem kötözködni akartam, csak tény, mi tény.

suziwozi 2012.12.20. 14:24:15

Szia,
nagyon tutinak tűnik a recept, ki is próblnám, de pisztácia pasztát hol lehet szerezni lehetőleg nem milliárdokért?
Köszi a választ előre is!!!

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2012.12.20. 20:45:14

@suziwozi: Szia, én a Sarki fűszeresnél láttam. ( XIII.Bp. Pozsonyi út 53-55.)

Boltzmann 2012.12.24. 22:54:29

@deportált: nutellás?!

na neee. ne mérgezze a családját, kérem!

süti beállítások módosítása