Pár hete voltam a Philadelphia krémsajt sajtótájékoztatón, ahol Buday Péter chéf mutatta meg nekünk, hogy nem csak kenyérre kenhetjük a krémsajtokat. Pedig ugye mi sem egyszerűbb, mint szelni egy szelet kenyeret , majd elővenni a zöldfűszeres krémsajtot és megkenni. No de már én is amondó vagyok, hogy próbáljátok ki szósz készítéséhez is! Mai ebéd elkésztésénél jutott eszembe, hogy nem a megszokott módon készítem el a gombás-zöldséges szószt:
1 db kisebb fej vöröshagyma
2 db nagyobb gomba
1 db paprika
1 db sárgarépa
1 doboz zöldfűszeres krémsajt
1 kanál olaj
A serpenyőbe olajat hevítek, összevágom a hagymát apró kockára és megpirítom. Közben a többi hozzávalót is összedarabolom és hozzáadom. Elsőként a répát, paprikát, majd a gombát, hogy legyen egy kis levünk alatta. Végül hozzáadom a krémsajtot, sózom és borsozom. Roppant jó ez a zöldfűszeres krémsajt!
Bevallom, eddig én csak sajttortához használtam a natúr változatot, de ezek után fogok tartani itthon zöldfűszerest is.
Itt nem álltam meg, hiszen a főételek után jól jön egy kis desszert. Ha már krémsajtozunk, akkor legyen Milkás krémsajt! Önmagában kanalazva is finom, de akkor miről írnék..? :)
2 doboz milka krémsajt
1,5 evőkanál porcukor
1 csésze espresso
125 ml habtejszín
tetejére reszelt tonkabab
A tejszínt felverem, a krémsajtot kiverem a cukorral és a kávéval, majd egy kisebb adag tejszínhabot elkeverek a krémmel, a többit óvatos mozdulatokkal adom hozzá. Pohárkákba töltöm és 1-2 órára a hűtőszekrénybe helyezem. Tálaláskor reszelek a tetejére tonkababot.