Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Változás; avagy egy barátság kezdete a lazaccal

2012.08.10. 13:24 nikicske

Pár hete elkezdtem újra edzőterembe járni és odafigyelni mit is eszek. Na persze ez nehéz, amikor a kedvenc ételeim olyanok mint a hortobágyi palacsinta, túrós rétes Normafán, San Danieles szendvics a Sarki fűszeresnél, padlizsánkrém az Új-Budavárban, stb.
Megpróbáltam búcsút inteni ezeknek egy időre legalábbis és lecseréltem sok-sok zöldségre és gyümölcsre! Így az elmúlt hetekben ilyeneket ettünk:

csirkezes (480x480).jpg

Csirkesaláta, pirított sertés karaj zöldséges rizzsel, mediterrán csirke pirított s.répás rizzsel, csípős mustáros-mézes csirke.

 

Mellé hetente 5x edzek, néha futok, szóval hajrá egészséges életmód! :)
Őszintén megvallva vannak nehéz pillanatok, pl. a héten jártunk a Sarki fűszeresnél és igen nehéz volt jóízűen ennem a salátámat, miközben az asztalnál ketten is a legfinomabb kiflibe csomagolt szalámikat ették sajtokkal. Várnak még nehéz pillanatok rám a következő hetekben, ugyanis a budai Bock bisztró megnyitója és Wang mesternél egy 18 fogásos vacsora vár rám.
Változatosan próbálom alakítani az ételeket, de mivel a halakkal nem ápolok jó viszonyt, csak a csirke maradt kiindulási alapként, ami azért néha már unalmas. Eldöntöttem, hogy veszek lazacot és megszeretem. Valahol már ettem előételt lazacból és emlékeim szerint ízlett. A Lehel piacon megkerestem a legszebben kinéző lazacot és bevásároltam egyből 1kg-ot. Nincs  mese, meg kell szeretni a lazacot, különben Wukinak és Riminek lazac vacsorái lesznek!
Elkezdtem keresgetni az interneten, míg végül találtam egy ígéretes receptet lazacra:

20 dkg lazacfilé bőr nélkül
1 db sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 liter víz
só, bors, 1 csokor petrezselyem
1 kanál mustár
1 kanál tejföl

A répát, hagymát megpucolom, majd felteszem főni 1 liter vízben. Mikor már megpuhult a répa, akkor hozzáadom a felkockázott lazacot és egy pici sót, borsot. Kb 10 percig még erős lángon hagyom főni. Egy nagyobb tálba áthelyezem a megfőtt répát, hagymát, lazacot és összetöröm, majd ízesítem, tejföllel és mustárral. Utólag fűszerezhető ha nem elég sós vagy borsos. Végül apróra vágott petrezselyemmel szórom meg és elkeverem. Pár órára a hűtőbe helyezem, majd pirítósra kenve fogyasztható.

 lazac (398x480).jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel lazac

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr384705339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása