Pár hete elkezdtem újra edzőterembe járni és odafigyelni mit is eszek. Na persze ez nehéz, amikor a kedvenc ételeim olyanok mint a hortobágyi palacsinta, túrós rétes Normafán, San Danieles szendvics a Sarki fűszeresnél, padlizsánkrém az Új-Budavárban, stb.
Megpróbáltam búcsút inteni ezeknek egy időre legalábbis és lecseréltem sok-sok zöldségre és gyümölcsre! Így az elmúlt hetekben ilyeneket ettünk:
Csirkesaláta, pirított sertés karaj zöldséges rizzsel, mediterrán csirke pirított s.répás rizzsel, csípős mustáros-mézes csirke.
Mellé hetente 5x edzek, néha futok, szóval hajrá egészséges életmód! :)
Őszintén megvallva vannak nehéz pillanatok, pl. a héten jártunk a Sarki fűszeresnél és igen nehéz volt jóízűen ennem a salátámat, miközben az asztalnál ketten is a legfinomabb kiflibe csomagolt szalámikat ették sajtokkal. Várnak még nehéz pillanatok rám a következő hetekben, ugyanis a budai Bock bisztró megnyitója és Wang mesternél egy 18 fogásos vacsora vár rám.
Változatosan próbálom alakítani az ételeket, de mivel a halakkal nem ápolok jó viszonyt, csak a csirke maradt kiindulási alapként, ami azért néha már unalmas. Eldöntöttem, hogy veszek lazacot és megszeretem. Valahol már ettem előételt lazacból és emlékeim szerint ízlett. A Lehel piacon megkerestem a legszebben kinéző lazacot és bevásároltam egyből 1kg-ot. Nincs mese, meg kell szeretni a lazacot, különben Wukinak és Riminek lazac vacsorái lesznek!
Elkezdtem keresgetni az interneten, míg végül találtam egy ígéretes receptet lazacra:
20 dkg lazacfilé bőr nélkül
1 db sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 liter víz
só, bors, 1 csokor petrezselyem
1 kanál mustár
1 kanál tejföl
A répát, hagymát megpucolom, majd felteszem főni 1 liter vízben. Mikor már megpuhult a répa, akkor hozzáadom a felkockázott lazacot és egy pici sót, borsot. Kb 10 percig még erős lángon hagyom főni. Egy nagyobb tálba áthelyezem a megfőtt répát, hagymát, lazacot és összetöröm, majd ízesítem, tejföllel és mustárral. Utólag fűszerezhető ha nem elég sós vagy borsos. Végül apróra vágott petrezselyemmel szórom meg és elkeverem. Pár órára a hűtőbe helyezem, majd pirítósra kenve fogyasztható.