Ez az a nap, amikor a szakmabeliek (és holdudvaruk), illetve a sajtó veszi birtokba a fesztivált.
Ilyenkor még vannak zárt bodegák, megy a pakolás, csinosítgatás. Szerintem a legjobb az egészben, hogy ilyenkor nyugisabban lehet beszélgetni a kint lévő chéfekkel, tulajdonosokkal, olyan családias a hangulat.
Fotóztam nektek sokat, árakat is, a képek itt.
Anyukám mondta focacciajá idén is tökéletes és a leglaktatóbb. Bár nem az a cél, hogy az első helyen jól lakjunk, de annyira finom és hibátlan, hogy ezt mindenképpen be kell iktatni.
A másik nagy kedvencem a mai napon a Borkonyha volt. Ők igazából most vannak kint először és tuti nem utoljára! Idén két fogással érkeztek: egy kovászos uborka nyalókával és egy galamb rilette bazsalikumos zöldalmával. Roppant ötletes és izgalmas fogás a nyalóka, a déli melegben igen hűsítő volt. Azt hiszem délutánonként ezzel hűtöm le magam. A galamb rillete egy különleges tálalást kapott, kis halas dobozba került. Végre nem az egyen fesztivál tányért kell a kezünk közé venni.
A Rosenstein vendéglő idén is jókat alkotott: flódni macaron, ricset töltött libanyakkal, fürjtojással és kacsahús krém, házi savanyúságokkal.
Desszertek terén is erős a felhozatal: Harrer chololat könnyű pohár desszertjei, Pataki cukrászda fagylaltjai, Gerbeaud és La Praline boulangerie.
Kicsit sokalltam a Pataki 900Ft-os kókusz mousse-t, míg a Harrernél majdnem fele ennyibe kerülnek a könnyű pohárdesszertek. Nekem ízben sokkal jobbak voltak a Harrer desszertek.
Sarki fűszeresnél feltöltődhetünk a finom kávéjukkal és az otthonosan berendezett környezettel. A mai napon náluk és Anyukám mondtánál volt a leginkább belakva a terület.
Itt a lehetőség, hogy egy igazán jó degusztációs menüsort kóstoljunk végig a fesztiválon, most kell merésznek lenni! Én ma borjú nyelvet is ettem a Bock Bisztróban!