Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kaeng Som Tom Yum - Thai étterem

2012.04.21. 19:44 nikicske

Izgatottan vártam a vacsorát, mivel sosem kóstoltam thai ételeket. Kicsit utánaolvastam, hogy mik is kerülhetnek a tányéromra, már nagyon be voltam sózva.

Az estét és a nyitóünnepséget a Lucullus baráti társaság szervezte.
Az Andrássy út elején nyílt meg Magyarország legújabb thaiföldi étterme, a Kaeng Som Tom Yum. Az étterem két szintes, felül tágas és ízléses belső enteriőrrel rendelkezik, ékessége egy üveggel elválasztott látványkonyha, ahol öt remek thaiföldi szakács készíti az ételeket,  betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé. Nincs több rejtett, vagy gyanús alapanyag, láthatatlan szakács – az ételkészítés a szemünk láttára történik. Ez a nyitott, őszinte  mentalitás egészen ritka az itthoni ázsiai konyháknál” – mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke.

Az este folyamán hét fogást kaptunk, mely nagyon bőségesnek bizonyult, a vége felé már mindenki csak azt kérdezte a felszolgáló emberektől, “ugye ez az utolsó fogás?”. Maguk az adagok nem voltak nagyok, pont megfelelőek, csak igen laktatóak.
Az este nagy slágere volt az édes chiliszósz -melyet csak a leveshez kínáltak-, de aztán az est végéig az asztalunk fogságába tartottunk, mind az utolsó cseppig elfogyott.
Az első fogás megalapozta az estét, hiszen egy csípős rákleves tavaszi tekerccsel és az édes chiliszósz párosítása mindenkinek elnyerte a tetszését. Itt  már tudtam, hogy ma jókat fogok enni és ez így is történt.
A leves után egy könnyű saláta következett, sok zöldséggel és kellemes hangol-öntettel. A következő fogás egy tojásos tészta volt, majd egymást követték a fogások végül mikor már azt hittük, hogy vége a vacsorának és nekünk is,  megérkezett a desszert, amely a leves után az est másik fénypontja volt. Édes, ragacsos rizs mangóval és kókusztejjel, rettentő finom volt, ebből akár még kettőt is megettem volna. :)
Összességében egy nagyon finom vacsora volt, nagyon jó társaságban. Igaz, volt egy két fogás, mely az nem nyerte el a tetszésemet, de ezzel csak én voltam így. Ajánlom a helyet ha thai ételekre vágytok, de akkor is, ha azt sem tudjátok, hogy azokat eszik-e vagy isszák! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló thai étterem gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr644465366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása