A pisztáciás briós után szintén egy pisztáciás péksütemény, amit nem feltétlenül sorolnék az olcsó kategória, de megérdemel mindenki egy kis kényeztetést néha.
croissant tészta
100 gr porcukor
6 db natúr pisztácia (díszítés)
1 db keményre felvert tojásfehérje
5 ev mandula liszt
6-7 ev natúr pisztácia paszta
6 kocka ét- vagy tejcsokoládé (ízlés kérdése)
1 db tojás a kenéshez
Nagyobb áruházak hűtőpultjainál megtalálható a croissant tészta, egy csomagból 6 db-ot készíthetünk el. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A natúr pisztácia pasztához hozzáadom a porcukrot, a mandulalisztet és a tojásfehérje felét. Jól eldolgozom, majd a maradék tojásfehérjét is hozzáadom. Egy egy kocka csokoládét teszek a tésztákra, majd ráhalmozom a pisztácia pasztát, majd feltekerem és megkenem egy felvert tojással. Díszítésként egy-egy darab pisztáciát helyezek a tetejére. 15 perc alatt készre sütöm.