Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

TableFree - Éttermi napok

2012.04.06. 14:27 nikicske

Egy fiatal kezdeményezés, ámbár hasonlót kínál a nem rég véget ért Étterem hét rendezvény is. Na de nézzük mi is ez a TableFree - Éttermi napok!
A rendezvény április 17-24 között lesz, melyben több mint 50 étterem kínálja három fogásos menüjét, amelyet a szokásosnál kedvezőbb áron vagy csak a rendezvény időtartama alatt kóstolhatjuk meg. Olyan nagy nevek közt válogathatunk, mint a: Nobu, Olimpia, Szamos Gourmet, Trattoria Toscana, illetve New York Kávéház. A teljes étterem lista és a menü itt megtekinthető.
Két lehetőség közül választhatunk, 3000- illetve 5000 Ft-os menü. A TableFree honlapján regisztráció után már válogathatunk a különféle nemezetek és fúziós konyhák közt, lefoglalhatjuk az asztalunkat.
Tegnap volt szerencsém háromba ellátogatni, ahol kis betekintést kaptam a Trattoria Toscana, Peppers Mediterrán éttermekbe illetve a Szamos Gourmet ház bonbon készítésébe is. Mind a három hely nagyon izgalmas ízeket kínált, a Trattoria Toscana étterem, mint az a nevében is látszik, Toszkán ízeket kínál: olasz sonka, pizza, bruschetta. A kiváló ízekről Angyal Zoltán séf gondoskodik. Hangulatos hely, a húsvéti ünnepek után mindenképpen felkeresendő!

 

A Peppers Mediterrán étterem a Marriott hotelben található, külön bejárattal. Külső terasza a sétáló részen található, melyről tényleg csodaszép kilátásban lehet részünk. Bent egy látványkonyha fogad, ahol a szemünk előtt készítik el a finom fogásokat, melyekről beszéljenek a képek!


 


Végül egy kis desszertet is kaptunk, amelyről a Szamos Gourmet Ház gondoskodott. Igazán pompás milliő fogad mikor belépünk; marcipánok, bonbonok, és egy csokoládé készítő konyha is elénk tárul. Miután megkóstoltuk a ház süteményeit és fagylaltjait (Eszterházy, Dobos, Csokoládés trüffel torta - igen lehet sajnálni), elkészítették előttünk a pálinkás marcipán bonbont, amit gyorsan el is fogyasztottunk.
Van lehetőség kis csoportokban elsajátítani a bonbon készítés alapjait egy pár órás kurzus keretében, majd vásárolhatunk is eszközöket, hogy otthon is elkészítsük a tanultakat.



Ti mely éttermeket próbáljátok ki?

1 komment

Címkék: ajánló étterem gasztronómia gasztrofeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr904367882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patikaisó · http://patikaisox.hu/ 2012.04.08. 12:40:38

Egészséges ételekhez használjon tiszta sót!

süti beállítások módosítása