A szombati piacozás alkalmával szereztem 2 kg epret, amit szívesen fogyasztanék úgy is, ahogy a föld megteremtette, de már előtte beszereztem pár apró kis üvegecskét direkt azzal a céllal, hogy majd valami könnyű pohárdesszert költözik bele, adott volt a helyzet és vissza kellett fognom magam. :)
Most egy egyszerű változatot osztanék meg veletek:
2 db csokoládés muffin
1 csomag kakaós puding
10 db eper
kínai ötfűszer-keverék
pisztácia
Ha épp nincs kéznél muffin, akkor babapiskóta is tökéletes, de ha maradt ki muffin, akkor azzal a legjobb - az nem baj, ha már kicsit megszáradt.
A pudingot elkészítjük ahogy írja a használati útmutató, majd a végén tegyünk bele egy mokkáskanál kínai ötfűszer-keveréket. Keverjük el és picit várjunk vele mielőtt a poharakba töltjük.
A pohár aljára kerül az összedarabolt muffin és rá 2-3 kanál puding. Ezután kb 20 percre a hűtőbe rakjuk, hogy a puding kihűljön és megkössön és tudjuk folytatni a rétegezést. Pár szem epret (puhákat) leturmixolunk és a puding tetejére kanalazunk, majd vágjuk kockákra a maradék epret - ez kerül a tetejére. Aztán pár pisztácia-szemet durvára összevágok és megszórom vele.
Kellemes desszert ezeken a tavaszi napokon!