Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Epres pohár

2012.03.26. 07:04 nikicske

A szombati piacozás alkalmával szereztem 2 kg epret, amit szívesen fogyasztanék úgy is, ahogy a föld megteremtette, de már előtte beszereztem pár apró kis üvegecskét direkt azzal a céllal, hogy majd valami könnyű pohárdesszert költözik bele, adott volt a helyzet és vissza kellett fognom magam. :)

Most egy egyszerű változatot osztanék meg veletek:

2 db csokoládés muffin
1 csomag kakaós puding
10 db eper
kínai ötfűszer-keverék
pisztácia


Ha épp nincs kéznél muffin, akkor babapiskóta is tökéletes, de ha maradt ki muffin, akkor azzal a legjobb - az nem baj, ha már kicsit megszáradt.
A pudingot elkészítjük ahogy írja a használati útmutató, majd a végén tegyünk bele egy mokkáskanál kínai ötfűszer-keveréket. Keverjük el és picit várjunk vele mielőtt a poharakba töltjük.
A pohár aljára kerül az összedarabolt muffin és rá 2-3 kanál puding. Ezután kb 20 percre a hűtőbe rakjuk, hogy a puding kihűljön és megkössön és tudjuk folytatni a rétegezést. Pár szem epret (puhákat) leturmixolunk és a puding tetejére kanalazunk, majd vágjuk kockákra a maradék epret - ez kerül a tetejére. Aztán pár pisztácia-szemet durvára összevágok és megszórom vele.
Kellemes desszert ezeken a tavaszi napokon!

1 komment · 1 trackback

Címkék: étel eper desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr264339636

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.26. 08:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása