Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Tészták bibliája - Michel Roux Tészta varázs

2012.02.02. 19:34 nikicske


A pizza poszt kapcsán már említettem ezt a nagyszerű könyvet, megtisztelő helyet foglal el a gasztro könyvespolcomon.
Annyi de annyi kép van az egyes alaptésztákról, hogy nem lehet elrontani semmit - ezt nagyon szeretem benne. Végre van egy könyv, ahol nem csak leírták, hogy milyen tészta állagot kell kapnunk amikor elkezdünk gyurmázni, hanem képekkel is illusztrálják. A könyv alapján készítettem el az első vékony tésztájú pizzám, illetve linzerem. Mind a kettő sikerült!
A Tészta varázs c. könyv mindenkinek szól, még annak is hasznos aki már tud főzni, de annak is, aki most ismerkedik a sütéssel, főzéssel.




Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén.
Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek  mennyisége és sokszínűsége.

1 komment

Címkék: ajánló könyv gasztronómia tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr214052488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.03. 11:19:00

Ez a könyv nekem is megvan:) Imádom!!! Tényleg nagyon jó:)

süti beállítások módosítása