A pizza poszt kapcsán már említettem ezt a nagyszerű könyvet, megtisztelő helyet foglal el a gasztro könyvespolcomon.
Annyi de annyi kép van az egyes alaptésztákról, hogy nem lehet elrontani semmit - ezt nagyon szeretem benne. Végre van egy könyv, ahol nem csak leírták, hogy milyen tészta állagot kell kapnunk amikor elkezdünk gyurmázni, hanem képekkel is illusztrálják. A könyv alapján készítettem el az első vékony tésztájú pizzám, illetve linzerem. Mind a kettő sikerült!
A Tészta varázs c. könyv mindenkinek szól, még annak is hasznos aki már tud főzni, de annak is, aki most ismerkedik a sütéssel, főzéssel.
Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén.
Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínűsége.
Tészták bibliája - Michel Roux Tészta varázs
2012.02.02. 19:34 nikicske
1 komment
Címkék: ajánló könyv gasztronómia tészta
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr214052488
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2012.02.03. 11:19:00
Ez a könyv nekem is megvan:) Imádom!!! Tényleg nagyon jó:)