Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Mókuskáim, nem bánjátok meg, ha rám hallgattok avagy mogyorókrém házilag

2012.01.20. 14:31 nikicske

Mikor a szomszédainkkal (hello Bogi, hello Ádám!) beszélgettünk a menzás ételekről, akkor jött fel a mogyorókrém - milyen finom is volt az a kis műanyag átlátszó dobozos mogyorókrém! Később jött a nutella és a milky way, de számomra egyik sem volt olyan jó, mint a mókusos.



Van már pár éve annak, hogy láttam a régi mogyorókrémes dobozt a boltok polcain. Gondoltam egyet: elkészítem itthon házilag - nem lehet nehéz! :)

Hozzávalók:

100 gr török mogyoró
50 gr mandula vagy mandulaliszt
200 ml tej
1 kanál cukor
85 gr étcsokoládé
85 gr tejcsokoládé

A mogyorót és a mandulát ledarálom, míg a tej melegszik a cukorral. Én most mandulalisztet használtam, így nem kellett már ledarálni.  A tej felét hozzáadom a mandulás mogyorós keverékhez és a botmixerrel krémes állagúra mixelem össze. Alacsony hőfokon megolvasztom a csokoládékat és hozzáaadom a masszához, majd a maradék tejet is.
Még pár percig rádolgozok a botmixerrel és kis edénykékbe, üvegekbe töltöm. Ilyenkor még folyós, mehet a hűtőbe.
Ehetjük magában vagy palacsintára kenve! Na ugye, milyen egyszerű? :)

 

 

 

3 komment

Címkék: főzés mogyoró desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr243595048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.22. 17:02:24

Lehet két kérdésem?
Hol lehet mandulalisztet venni?
Meddig áll el a hűtőben?
Köszi:)

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2012.01.23. 08:52:03

@szepszonja: Mandulalisztet a Fővám téri piac mellett lévő Ázsia bt. ben. Nálam egy hete van a hűtőben, eddig jó! Még figyelem:)

2012.01.23. 09:03:37

@nikicske: Köszönöm szépen:) Mindenképp kipróbálom, mert palacsintába imádom a mogyorókrémet:)

süti beállítások módosítása