Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Vargabéles

2012.01.04. 18:21 nikicske

Valamikor tavaly év végén láttam kiírva egy táblára: Vargabéles. Siettem, nem tudtam bemenni, de azóta mindig eszembe jut, de jó is volna enni egy kis vargabélest. Ennek ellenére csak tegnap este sikerült ennek az ügynek a végére járni.



500 gr túró
2 kanál púpos porcukor
2 kanál tejföl
1,5 citrom reszelt héja
1 vaníliás rúd kikapart belseje
3 tojás
3 kanál mazsola
5 kanál púpos finommetélt
200 ml habtejszín
réteslap

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, főzzük ki a finommetéltet. Egy tálba helyezem a túrót, porcukrot, tejfölt, a citrom reszelt héját és a kikapart vaníliarúd belsejét. Villával jól összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát és a három tojás sárgáját. A fehérjét külön tálba kemény habbá verem fel. A túróhoz hozzáadom a tésztát és aztán óvatosan, kis adagokban a felvert tojásfehérjét is. A tejszínt én azért írtam a recepthez, mert szerintem sokkal finomabb ha felvert tejszínhabot is hozzáadunk.
Fogjunk egy magas sütőformát (nálam ez most nem volt, ezért lett lapos) és tegyünk az aljára két réteslapot úgy, hogy oldalt is fedje. Beleöntjük a túrós tölteléket majd a tetejére is rakjunk két réteslapot, a tetejét pedig kenjünk meg olvasztott vajjal. 20 perc alatt készre sütjük.

 

1 komment

Címkék: túró desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr203519792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atti789 · http://etelek-receptek.com/ 2012.01.08. 13:40:12

Én is próbálkoztam elkésziteni a vargabélest, nagymamám receptje alapján. Ő nem tett bele mazsolát, ki kell próbáljam igy is. Köszi a receptet.

süti beállítások módosítása