Régen, iskolába menet mindig bementem a sarki ABC-be venni egy fahéjas csigát. Mindig kemény volt a széle, viszont a belseje puha volt és tele fahéjjal, ezért mindig a belsejével kezdtem és úgy haladtam kifelé.
Mostanában többször is elkészítettem, így gondoltam megosztom veletek a receptet. Az alapötletet Nigella Norvég fahéjas tekercse adta, viszont időről időre mindig variáltam, végül ez lett belőle:
500 gr liszt
100 gr cukor
1 tk só
40 gr élesztő
4 dl tej
3 db tojás
100 gr vaj
80 gr cukor
2 ev fahéj
2 ev kakaó
100 gr vaj
1 ev mandarin olaj
A kép mobiltelefonnal készült.
A tészta hozzávalóit összekeverem, meggyúrom, majd langyos helyen fél órát pihentetem, amíg duplájára meg nem nő. Közben kikeverem a tölteléket: a vajat cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a fahéjat és a kakaót, majd 1 ev. mandarin olajat.
Ha letelt a fél óra, akkor a tésztát kevés lisztes deszkán kinyújtom 1 centisre, majd megkenem a töltelékkel és feltekerem. Feltekerés után két ujjnyi vastagságra felvágom és tepsibe helyezem, 180°C-os sütőben aranybarnára sütöm. Langyos kakaó- vagy reggeli kávé mellé tökéletes.