Igazi kísérletező vagyok csokoládés muffin témában. Ezt a páromnak köszönhetem, aki igen kritikus ebben. Neki az igazi csokoládés muffin ami sötét, csupa csokoládé és lágy brownie-ra hasonlít a tésztája. Próbálkoztam már párszor klasszikus muffin-receptekkel nekifutni, de beláttam, új oldalról kell megközelíteni: a brownie és a muffin alaptésztát dolgoztam össze, lássuk, mi sül ki belőle!
Hozzávalók:
1 tábla jó minőségű étcsokoládé (70%)
1 tk sütőpor
187 gr liszt
187 gr vaj
2 ev púpos porcukor
2 tojás
1 ev mandarin olaj
3 ev tej
A vajat a csokoládéval felolvasztom, közben a lisztet és a sütőport a cukorral elkeverem. A felolvadt vajas csokoládéhoz adom a két tojást, a mandarinolajat és összekeverem a lisztes, porcukros keverékkel, majd tejjel kicsit fellazítom.
180°C-os sütűben 20 percig sütöm. Először elkezd emelkedni, majd repedezni a teteje, 20 perc letelte után már kész is. Belül egy lágy tésztájú csokoládés muffint kell, hogy kapjuk. Sütés előtt egy meggy darabot is nyomhatunk a közepébe.