Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kézműves Magyar Ízek Vására és első boltja

2011.10.31. 13:22 nikicske


Idén novemberben kerül másodjára megrendezésre a Kézműves Magyar Ízek Vására, a Millenáris parkban, november 18-20 között. Részemről lemaradtam az elsőről ezért most nagyon várom milyen lesz. Az elsőről sok jót hallottam és olvastam. Mit lehet tudni a novemberi vásárról?

Elindult egy kóstolóturné, ahol a szervezők a vásárlókkal közösen keresik Magyarország kedvenc ízét. Több mint ötezer íz közül lehet választani, nem csak a vásáron, hanem a kóstolóturnén is. Az első turné állomás a Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedés nyitásával egy időben zajlott. Ezen bárki részt vehetett a vásár facebook oldalán.
A vásáron nem csak magyar termelőkkel találkozhatunk, hanem lesznek Erdélyből, Szlovéniából, Felvidékről és Vajdaságból is. Megismerkedhetünk különlegességekkel, mint pl: tufapincében érlelt sajt vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnyés lekvár.

A vásár szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket, hiszen évente 550 milliárd forintot költünk a vásáron kapható termékekre, de ennek csak egy része marad a magyar termelőknél. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél több magyar terméket vásároljunk, és az 550 milliárd forintjelentős része a hazai gazdaságban maradjon. A februári Vásáron közel 100 millió forint értékben vásárolt magyar ízeket a közel 15 000 látogató.

Október 27-én megnyílt az első Kézműves Magyar Ízek márkabolt, ahol már kóstolni is lehetett mi Magyarország  kedvenc íze. A boltban 65 magyar termelő (köztük határon túliak is) 800 termékét árusítják, ami külön érdekesség, hogy vásárlás előtt  megkóstolhatjuk a termékeket. Így biztosítva, hogy a szánk íze szerinti legjobb terméket vásároljuk meg.  Ez külön jó dolog, mivel nem rég vásároltam csípős kolbászt és az eladó szerint csípős, valójában csemege volt.
Az első márkaboltban bárki vásárolhat, akár egy üveg lekvárt is, kiszolgálnak kis és nagykereskedőket is. Nem állnak meg egy boltnál, terveik között szerepel több bolt nyitása, de ezekhez még forrást keresnek. Viszont ezek boltok már nem nagykereskedések lesznek.



A rendezvény ötletgazdája és rendezője a Kézműves Magyar Ízek Kft., amelynek felkérésére a Human Telex Kft.szervezi a Kézműves Magyar Ízek Vásárát.
A Kézműves Magyar Ízek Kft. egy, a gasztronómia és marketing területéről 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás, akik mindent megtesznek azért, hogy a tradicionális magyar élelmiszerek visszakerüljenek a boltok kínálatába, a kamrák polcaira és az étkezőasztalokra. Munkájukkal a magyar termelőket szeretnék segíteni, a hamisítatlan magyar ízeket szeretnék újra megismertetni mindenkivel, mert hiszik, hogy hagyományainkat meg kell mentenünk a feledéstől és meg kell őriznünk a jövő generációi számára.  
A Human Telex, a hazai marketingkommunikációs piac egyik meghatározó, magyar alapítású és máig magyar tulajdonú ügynöksége. Ezért vett részt az egész csapat a Kézműves Magyar Ízek vásárának megszervezésében, mert a  tradicionális értékek megmentése, ápolása és a nagyközönséghez való eljuttatása olyan kihívás, amit csak szívvel-lélekkel lehet megvalósítani. Valódi, értékes élményt biztosítani minden látogatónak!

Jegyeket elővételben a Ticket Expressz jegyirodákban lehet megvásárolni. Idén újdonságként az 1900 forintos jegy árából 1000 Ft-ot le lehet majd vásárolni Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában (1033 Budapest Szőlőkert ut 4/B).

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló program gasztrofeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr643342367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása