Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

A hentesek királya

2011.10.15. 12:48 nikicske

Egy igazi hentest ismerek, akire rábízom magam és elfogadom azt amit ajánl, ő nem más, mint Gál József. József hadiszállása a Fővám tér -1 szint, a Match mellett. Nem rég költöztek le a tágasabb helyre, ami csak jót tett a boltnak, hiszen így két hatalmas pult van tele kiváló minőségű húsokkal. Terveznek egy kis reggeliző sarkot is jövő év elejére, egy tüzes kolbász jó puha kiflivel, nyamm! :) A tüzes kolbászról jut eszembe, nem rég vettem a pálinkafesztiválon két helyről is csípős kolbászt, de ezek sajnos inkább csemege kolbászok. :( Direket megkérdeztem, hogy csípős-e, mondták az eladók lelkesen, hogy igen, betyárosan csíp, erre tessék... Bezzeg a Józsiéknál vett kolbásztól előjött a náthám!  
Nagyon szép bélszínt vettem nála, persze csúnyát nem is lehetett volna. Nálunk a bélszín gyorsan elfogy. A párom egyébként “barbár”, na nem azért mert véresen enné, hanem mert csak jó vastag mustáros pácban tudja elképzelni csak a bélszínt, ha ezt Józsi megtudná.... ;)  Így nálunk két pác készül, egyik a páromé: dijoni mustár, bors, babérlevél, a másik pác pedig mustár nélkül, csak bors és babérlevél olaj. Én úgy vélem, a sok mustár elveszi a hús ízét. Nem mondom, teszek mustárt az enyémre is, kb egy leheletnyit tetejére, de azt sem mindig. Ízlések és pofonok.
Most próbálom a páromat rávezetni arra is, hogy a steak nem csak bélszínt jelent. Így az elkövetkezendő hetekben végig esszük a steakeket, amit Józsiéknál kapni lehet. Kíváncsi leszek, hogy a végén még mindig a bélszín lesz e a nyerő.
 

A steakekről nagyon jó áttekintést nyújt a Magyar konyha most megjelent 10. száma, mellesleg benne Gál Józsi is. :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló hentes steak

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr1003304823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása