íme az az eset, mikor a lustaság felülkerekedik: nem megyünk enni és nem is főzök. Próbálok mégis valami jót rendelni, ami szerintem nehéz. Rettentő nagy a skála, Gizi néni konyhájától a 30 féle pizzérián át, de van pár étterem, ahol tudunk rendelni kicsit háziasabb ételeket is, vagy netán valami különlegesebb fogást. Ilyen például a Trófea étterem (házias), a Sunny Lounge és a Leroy Express. Most utóbbitól rendeltem egy ebédet: Zöldborsó leves vajas galuskával és libazsírban sült rántott karaj nyári újburgonya salátával. Az adagok bőségesek, a másodikat ketten ettük meg. A leves édeskés, ízletes volt, picit zsíros, de azért elfogyott. Nagymamám zöldborsó levese jutott eszembe, mikor nyaranta nála töltöttem a vakációt vidéken. Együtt fejtük a borsót, majd ebédre nagyon finom levest csinált belőle.
A libazsírban sült rántott karaj és a burgonyasaláta igencsak osztrákos ízvilág. Picit ecetesebb volt a saláta, olyan mint karácsonykor a rántott hal mellett szokott lenni.
Összeségében igen finom volt minden, persze apróbb dolgokba kötekedhetek, de felesleges, mindenkinek a saját főztje a tökéletes. :) Tőlem egy erős négyest kapnak. Máskor is rendeltem és sosem volt még csalódás.
Ha valaki nem akar egy ilyen egyszerű, ámbár finom ételt enni, akkor rendelhet tőlük sushit, wokos ételeket, indiait, még pizza is szerepel a repertoárban. Egy valamit még meg kell említsek, az a marcipános eperkrémleves mandulás túrógombóccal - ez önmagában is igen laktató leves a túrógombóc miatt és borzasztó finom. Nyáron kellemesen hűsítő, bár idén már nem sok meleg nap elé nézünk, de azért próbáljátok ki.