Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Lekvárfőző- és Mézfesztivál

2011.08.07. 19:16 nikicske

Idén ötödik alkalommal került megrendézésre a Lekvárfőző- és Mézfesztivál, Váckisújfalun, ami Budapesttől 35km-re található. Mielött elérjük a falutáblát egy gyönyürű dombos, erdős rész tárul elénk jobb oldalon, mindenhol zöld, napsütés. Csendes, kis falucskába érkezünk, ahol a helyieken kivül szinte csak mi vagyunk. Mindenki beszélget, állnak a kemence körül és várják a kenyérlángost, a nagyobb gyerekek a fazekas sátorban próbálják ki a kézügyességüket, a kicsik az óvoda udvarán játszanak. Mi pedig nézelődünk, keressük a lekvárokat és a mézeket. Pici csalódás ér, arra számítottam, hogy több tucat lekvár- és méztermelő árulja majd a portékáit. Ezzel szemben volt 2db mézés asztal, ahol lehetett kóstolni a mézekből és 1db lekváros pult. Én kevésbé szeretem a mézet, így a lekváros pultot céloztam meg. Itt Papp Miklós pultja volt, aki nagyon ízletes pálinkás sárgabarackos lekvárjával belopta magát a szívembe. Így most is vásároltam egy ilyet, egy cukormentes málnaszörpöt és egy vegyes erdei gyümölcslekvárt. Papp Miklós igen kiváló lekvárokat készít, pl: bazsalikumos eperlekvár, dió, vörösboros csipkelekvár, lilahagyma lekvár, rozmaringos fekete ribizlilekvár és még sok más finomabbnál finomabb lekvárok (cukormentes is) és szörpök várják a vásárlókat.
Reméljük jövőre többen tiszteletüket teszik a fesztiválon, itt tényleg gyümölcsből készült lekvárok voltak és jó minőségű mézek és szabad volt a kóstolás.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál méz lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr913132222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása