Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

A híres feketelábú csirke

2011.06.25. 13:59 nikicske

Szerintem csirkehússal, mindenféle fűszerezés nélkül nehéz kihozni, azt a “hmmmmm” hangot a fogyasztójából. Tudod, na, amikor beveszed a szádba és nem tudsz mást mondani csak, hogy “hmmm”..
Persze fűszerekkel és ilyen-olyan kencékkel mindenből lehet hmmm-t kihozni, de most nem ez a célom, csak egy hús a hús elleni párbaj. Persze van a Heston Blumental csirkesütési eljárás és van egy egyszerűbb, amikor 1 kg sóágyra fektetjük a csirkénket és alacsony hőfokon megsütöm. A feketelábúnál én most az utóbbi eljárást alkalmaztam. Alaposan megmostam, a rajtamaradt tollakat eltávolítottam és utána a 100°C-os előmelegített sütőre és az 1 kg sóágyra bíztam mindent. Majd 4 óra elteltével kivettem, vártam kicsit majd rácuppantunk a mellére. Sokkal szaftosabb, ízletesebb, hmmmsebb, mint a magyar csirke.
Valahogy a kandúroknak is feltűnt, hogy nem magyar pipi van a háznál, hisz eszeveszett ordítozásba kezdtek és farkuk remegésével is próbálták tudtunkra adni, hogy ők ebből enni kérnek. Ennyire intenzíven eddig még semmi se hozta őket lázba még a bélszín se! Valamit tudnak a francia pipik!  Másnap reggelire ők is kaptak a finomságból és nagy morgások közepette elfogyasztották, majd kidőltek az erkélyre sziesztázni..
A francia feketelábú ("Poulet Noir") csirke ára nem a magyar csirke árához hasonlít, viszont vannak azok a különleges alkalmak, mikor rég nem látott rokon vagy egy évforduló alkalmával megengedhetjük.  

Szólj hozzá!

Címkék: csirke főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr723013626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása