Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Botanic

2011.05.24. 22:35 nikicske

Kívülről bár jellegű, lugasos “kiülős” hely nagy koktél-kínálattal. Mint általában Csehországban, bent minden asztal dohányzó. A belső tér kellemes, meleg környezet, mintás selyemhuzat borítja a székeket, sok modern növény, barna - fekete - sötétlila - mélyvörös hangulat. Gyorsan kaptuk az étlapot, inni 3 Pilsenert, Merlottot, vizet kértünk.
Volt egy helyi specialitás, ami a hely nevét viselte, de sajnos tele volt nemszeretem-darabokkal, más igazán helyi jellegű étel nem volt. Reformkonyhás kínálat bőven akadt, az előételem pl egy gombás capuccino leves lett. Habos, erőteljesen borsos gombaleves volt, a párom szerint, a véres-májas pite ízre emlékeztet. Főételem egy csirkerész spenótos szósszal és főt burgonyával. Tudni kell, hogy spenótot nem szeretem, de ez a fajta elkészítési mód bejött. Nem az a menzás íz volt, hanem kellemes tejszínes, enyhén hagymás párolt spenót.

 A párom egy chilis marhát választott,  jázminrizzsel. Számomra teljesen olajos volt és túl nyers a marha íze. Került még az asztalra rántott hús csőben sült tejszínes burgonyával, fél csirke kicsontozva baconos krumplipürével.

Az étterem hangulata kellemes volt, az ételek íze sem volt rossz, egy erős közepesre ítélem a helyet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt ajánló prága csirke étterem gomba marha chili

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr562930125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása