Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Tiramisu

2011.05.06. 21:30 nikicske

Nálunk ez a legnagyobb sláger, bármikor sikert arat, nagyon gyorsan elkészíthető. Először is a hagyományos recept:

Hozzávalók:

500 gr mascarpone
babapiskóta
2 db tojás
1 tk vanília kivonat (1db vanília rúd)
2 ev. barnacukor
3 dl tejes kávé
1 csomag habfixáló
tonkabab
kakaópor

Egy műanyag tálba teszem a mascarpone krémet, vanília kivonatot (vaníliás rúd esetén a belsejét kikaparjuk), barnacukrot, tojás sárgáját, majd jól elkeverem. A tojás fehérjét habosra verem kevés habfixálóval. Óvatosan összekeverem a krémmel és tonkababot reszelek hozzá. Egy másik tálkába helyezem a tejeskávét és megmártogatom benne a babapiskótát. Ezután egy üvegtálba helyezem a piskótát és krémmel borítom be a tetejét,  kevés kakaóporral megszórom, majd újból kávés babapiskóta, krém, kakaó. A végén a krémmel fejezem be és hűtőben pihentetem egy éjszakát, tálaláskor kakaóporral  megszórom a tetejét.

Ha nincs otthon tonkababunk, akkor használhatunk fahéjat vagy egy kevés mandula krémlikőrt.
(A tonkabab beszerezhető a Baldaszti's és Culinaris boltokban.)

Epres változat - Meleg nyári estén jött az ötlet.

500gr mascarpone
60 dkg eper
3 dl tejszín
12 dkg cukor
½ citrom leve

Az eper felét apróra vágjuk, másik felét összeturmixoljuk két kanál cukorral és fél citrom levével.
A mascarpone krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínt és az eperturmixot. A rétegezés: alul babapiskóta, mascarpone krém, eper darabok, babapiskóta, krém, eperdarabok. A végén eperdarabokkal fejezem be, 24 órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: kávé mascarpone eper desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr162883451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása